Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kabinet versoepelt volgende week door: ruim baan voor horeca en cultuur

  •  
26-05-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Extra Catshuisoverleg over voortgezet onderwijs

© DEN HAAG - Demissionair Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (CDA) arriveert bij het Catshuis voor het overleg tussen het demissionair kabinet en deskundigen over het

Het demissionaire kabinet zet de versoepelingen van de coronamaatregelen in een iets hogere versnelling. Nu de besmettingscijfers dalen, is het mogelijk om meer sectoren te heropenen. Dat betekent dat de toegang tot de horeca verruimd kan worden en ook de door de lockdown zwaar getroffen cultuursector kan weer van start.
Vrijdag geven demissionaire bewindslieden Mark Rutte en Hugo de Jonge een persconferentie waarin de precieze aard van de versoepelingen worden gepresenteerd. Die zouden dan zaterdag 5 juni in werking moeten treden. Volgens bronnen in Den Haag betekent het dat horeca weer gasten binnen mag ontvangen en dat musea, theaters en bioscopen hun deuren weer kunnen openen. De versoepelingen die onderdeel zijn van de derde fase van het heropeningsplan, zouden eigenlijk pas vanaf 9 juni worden overwogen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.