Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kabinet vindt doekje voor het bloeden bij middeninkomens

  •  
26-08-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1006 keer bekeken
  •  
BNNVARA fallback image
Middeninkomens betalen middels belastingverhoging voor laagste inkomens
Iedereen zal er in 2012 op achteruit gaan, maar uit onderzoek van het CPB blijkt dat de laagste inkomens het hardst worden getroffen door de bezuinigingen. Terwijl de gemiddelde koopkracht met zo’n 0,75 procent achteruitgaat, daalt de koopkracht van de laagste inkomens met minimaal één procent. Om de laagste inkomens tegemoet te komen heeft het kabinet een plan bedacht: Middeninkomens worden meer belast en er wordt geschoven met geld dat bedoeld is voor de kinderbijslag.
Middeninkomens zullen voortaan eerder in het hoogste belastingtarief van 52 procent vallen. Dat meldt NOS op basis van bronnen uit Den Haag. Ook is het de bedoeling om geld van de kinderbijslag naar het kindgebonden budget te verschuiven. De laatste is namelijk inkomensafhankelijk, wat een voordeel voor de laagste inkomens kan opleveren. De exacte details van dit plan zijn nog niet duidelijk.
De VVD heeft altijd gepleit tegen belastingverhoging voor de hoogste inkomens, maar heeft er nu geen moeite mee dit voor middeninkomens wel te doen.
Pleister op de zere wond: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook
cc-foto: Ellie LoNardo

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.