Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kabinet: voorrang voor zorgmedewerkers en docenten bij coronatests

  •  
11-09-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BUSSUM - CORONA - TESTSTRAAT
Zorgmedewerkers en docenten op basis- en middelbare scholen moeten voorrang krijgen bij het afnemen van een coronatest. Dat zal de minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge vrijdagavond bekendmaken, meldt de NOS.
Als docenten dagenlang thuis moeten blijven in afwachting van de uitkomst van een coronatest heeft dat grote gevolgen voor ouders en verzorgers. Die kunnen vaak ook niet naar hun werk, omdat ze op hun kinderen moeten passen als klassen naar huis worden gestuurd. Het onderwijs waarschuwt al jaren voor de gevolgen van het lerarentekort.
Nadat de autoriteiten eerder deze zomer bezorgd waren dat mensen met klachten zich niet lieten testen, is het inmiddels vrijwel onmogelijk om een coronatest te krijgen. De schuld voor de beperkte testruimte ligt volgens de GGD bij het ministerie van Volksgezondheid dat te weinig laboratoriumcapaciteit heeft ingekocht.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.