117

Kadaverdiscipline of supersfeertje, hoe gezellig is de PvdA?

Telegraaf meldt 'kadaverdiscipline' PvdA-fractie ... Samsom ontkent ... Jan Vos spreekt van 'supersfeertje'

Tegenstrijdige berichten vrijdag over de PvdA, die onder een vergrootglas ligt nu er in één zomer reeds twee ontevreden Kamerleden opstapten. De Telegraaf meldt dat de partij haar fractievergaderingen op band opneemt, teneinde dwarsliggende Kamerleden met hun eigen uitspraken te kunnen confronteren en terug in het gareel te dwingen. Er zou kortom een ‘kadaverdiscipline’ heersen. Het bericht is inmiddels door diverse PvdA-politici weersproken.

PvdA-staatssecretaris Jetta Klijnsma zegt zich niet te herkennen in de berichtgeving over een kadaverdiscipline binnen haar partij. Bovendien zou allang bekend zijn dat de fractie haar vergaderingen opneemt, om vervolgens te gebruiken als notulen. Ze krijgt daarin bijval van minister Plasterk van Binnenlandse Zaken, die vindt dat er “nieuws gezocht wordt waar dat niet is”.

Ook partijleider Diederik Samsom weerspreekt de beschuldigingen. Volgens hem is het opstappen van Hilkens en Bonis niet te wijten aan de sfeer in de fractie:

Maar soms botsen de politieke idealen met de harde werkelijkheid.

PvdA-Tweede Kamerlid Jan Vos spreekt van ‘hitserig broddelwerk’ en noemt de berichtgeving ‘onverantwoordelijk’. Volgens Vos hangt er juist een ‘supersfeertje‘ in de fractie.

cc-foto: Roel Wijnants en Remy Wilshaus

Geef een reactie

Laatste reacties (117)