96

Kamer: ontslagrecht ambtenaren versoepelen

[Update 13:45] SP reageert woedend: 'Agent en vuilnisman zijn de dupe!' ... Meerderheid Kamer is voor: VVD, PVV en GroenLinks steunen voorstel CDA en D66

Een meerderheid in de Tweede Kamer steunt het voorstel van CDA en D66 om het ontslagrecht van ambtenaren te versoepelen en gelijk te trekken met de positie van andere werknemers.

Dat schrijft Trouw. Het gaat daarbij om de rechten van gemeenteambtenaren, rijksambtenaren en politieagenten. Militairen, rechters en politieke ambtsdragers als burgemeesters blijven in het voorstel buiten schot. De maatregel is bedoeld om bezuinigingen op het overheidsapparaat mogelijk te maken.

Update 13:45: SP-Kamerlid Paul Ulenbelt heeft geen goed woord over voor het voorstel van het CDA en D66 met steun van de VVD, PVV en GroenLinks om de ontslagbescherming ‘van vuilnismannen, agenten en brandweer’ om zeep te helpen. Op de SP-website zegt Ulenbelt: 

“Zoals altijd bij deze partijen mag de laagstbetaalde inleveren en gaat de topbestuurders vrijuit. Het zijn niet deze ambtenaren die op rozen zitten en gouden regelingen hebben. Juist de politici en benoemde bestuurders die de rechten van ambtenaren willen afbreken, hebben het voor zichzelf goed geregeld.

Geef een reactie

Laatste reacties (96)