Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kamermeerderheid voor opvang illegalen

  •  
17-04-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
asielzoekers300_03.jpg
Menswaardig bestaan doorslaggevend voor Kamermeerderheid ... Vijf miljoen euro voor noodhulp vluchtelingen in Jemen
Terwijl de VVD en de PvdA maandag pas weer het overleg over de noodopvang van asielzoekers hervatten, weet een Kamermeerderheid al dat het voor de opvang is. Dat meldt de Volkskrant vrijdag.
Een aantal gemeenten biedt de bediscussieerde noodopvang al maar wil daar wel geld voor van het Rijk. Op dit moment is de financiering op tijdelijke basis geregeld en de ruzie tussen PvdA en VVD draait erom of dat structureel moet worden.
De voorstanders van het de noodopvang vinden dat mensen in een kwetsbare situatie altijd opvang moeten hebben. Ook zou de maatschappelijke overlast te groot worden wanneer mensen gaan ronddwalen en daardoor de onveiligheid op straat toeneemt. De asielzoekers zouden in een kalmere situatie ook beter kunnen worden ondersteund richting een terugkeer naar het land van herkomst.
Update 21:31 Terwijl de discussie in Nederland om de opvang van in Nederland aanwezige asielzoekers voortduurt, heeft minister Ploumen voor Ontwikkelingssamenwerking vrijdagavond laten weten vijf miljoen euro te investeren in de noodhulp voor vluchtelingen in Jemen. De Verenigde Naties hebben daartoe eerder een oproep gedaan. Vluchtelingen leven daar in mensonterende omstandigheden.
Ploumen:
“Kinderen hebben honger, ouderen hebben geen medicijnen, tienduizenden mensen zijn op de vlucht. Jemen dreigt af te glijden in chaos en de bevolking is het slachtoffer. Extra hulp is snel nodig.
Cc-foto: UN Photo

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.