Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kamervragen na hardhandig politieoptreden bij studentenprotest

  •  
09-06-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Mercedes_politie_bus_bij_de_Moses_en_Aaronkerk
GroenLinks-Kamerlid Zihni Özdil wil dat minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs) opheldering geeft op het politieoptreden op het terrein van de Universiteit van Amsterdam (UvA) vrijdagavond. Een groep van zo’n dertig studenten had op de campus een klein tentenkamp opgezet uit protest tegen bezuinigingen. De UvA schakelde de politie in.
De studenten waren van plan de nacht door te brengen op de Roeterseilandcampus, na afloop van de Mars voor Onderwijs tegen bezuinigingen op het hoger onderwijs, een protestactie van studenten en docenten. Het bestuur van de UvA wilde daar niets van weten en eiste dat het kamp werd opgebroken. Toen om 10 uur ’s avonds de studenten nog steeds op het gras zaten, kregen de inmiddels opgetrommelde politieagenten de opdracht het veld te ontruimen.
Op beelden is te zien hoe de agenten de studenten wegslepen. Ook werd er gebruik gemaakt van wapenstokken, pepperspray en werden er politiehonden ingezet. ‘Als je studenten die vreedzaam demonstreren door de politie in elkaar laat slaan, heb je op zijn zachtst gezegd weinig begrepen van democratie,’ aldus Özdil in een reactie op Twitter.
Bron: NHNieuws / AT5 / cc-foto: Wikimedia
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.