Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kamp: CDA heeft niets te zeggen

  •  
06-04-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-HenkKamp_300_04.jpg
Korten op AOW bij samenwonen gaat ondanks aangenomen kritieken vanuit het CDA gewoon door
Minister Henk Kamp (VVD, Sociale Zaken) houdt vast aan zijn plan om AOW’ers die samenwonen met een volwassen kind te korten op hun uitkering. Coalitiepartner CDA is tegen de plannen maar kan deze niet tegenhouden.
De minister gaat met het uitvoeren van zijn plannen voorbij aan wat coalitiepartner CDA wil. Tijdens het debat in de Tweede Kamer is er met veel onvrede gereageerd, schrijft de Volkskrant.
Ouders en kinderen kunnen het gevoel krijgen gestraft te worden voor het feit dat ze voor elkaar willen zorgen. Kamp zet zijn plannen toch door omdat hij meent dat een hogere uitkering voor een alleenstaande te rechtvaardigen is omdat een eenpersoonshuishouden relatief meer kost dan samenwonen. Als Kamp’s plannen doorgevoerd worden kunnen ouders echter de dupe zijn wanneer hun kind bij hun inwoont om voor de ouder te zorgen: een verkapte vorm van mantelzorg.
De minister wil dat alleenstaanden 70 procent van het minimumloon ontvangen en AOW’ers die met hun kind samenwonen 50 procent. Dat is nu al zo bij samenwonen met partner.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.