Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Kamp laat kantoor schoonmaken voor een ‘prikkie'

  •  
19-03-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
schoonmakersprotest_300.jpg
Overheid is de grootste werkgever van schoonmakers. Ze eisen een beter cao
In Utrecht zijn zaterdag schoonmakers uit het hele land bijeen gekomen om actie te voeren tegen de bodemprijzen in de schoonmaakbranche. Ze vinden dat minister Henk Kamp eindelijk gehoor moet geven aan een beter cao en zelf het goede voorbeeld moet geven door een eerlijke prijs te betalen om zijn kantoor schoon te houden.
Volgens FNV Bondgenoten is de overheid met 11 procent van het schoonmaakwerk de grootste opdrachtgever in de branche. “De minister heeft boter op het hoofd. Hij stimuleert schoonmaakbedrijven om op kwaliteit te concurreren maar zijn eigen ministerie gaat vol voor de laagste prijs”, zei Ron Meyer van FNV Bondgenoten.
De vakbond overhandigde Kamp een manifest op het Centraal Station van Utrecht. Hun protest stond in het teken van de stakingsacties van vorig jaar. Toen wisten ze een loonsverhoging af te dwingen, maar ze zijn nog lang niet tevreden. Ze willen een code van ‘goed werkgeverschap’.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.