Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kamp wil reis- en verhuisplicht werklozen nog strenger maken

  •  
10-12-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
83 keer bekeken
  •  
ANP-Kamp_stijf_300.jpg
Minister Sociale Zaken wil nog strenger gaan toezien op plichten van uitkeringsgerechtigde werkzoekenden
Werklozen moeten alles doen om werk te vinden. In een nieuw wetsvoorstel voor werklozen wil minister Kamp van Sociale Zaken er nog strenger op gaan toezien dat uitkeringsgerechtigden iedere kans aangrijpen. Zelfs als ze daarvoor moeten reizen of moeten verhuizen.
De werkloosheidswet verplicht uitkeringsgerechtigden eigenlijk al te reizen en indien nodig te verhuizen voor een baan. Er geldt nu bijvoorbeeld al een reisplicht tot 200 kilometer. De Bijstandswet kent die verplichting nog niet.
In een interview in de Volkskrant zegt Kamp:
Je moet je inspannen om werk te krijgen. Is dat vlakbij, mooi. Is dat op enige afstand en je moet reizen, ook goed. Maar is het nodig dat je verhuist, dan moet je dat ook doen of je verliest je uitkering.
Kamp vindt dat er genoeg werk is. Taalproblemen of reisafstand moeten geen excuus meer zijn.
Wie moeite heeft werk te vinden omdat hij de Nederlandse taal niet goed beheerst, moet zorgen dat hij de taal wél goed beheerst”, zegt Kamp. “We hebben 300 duizend mensen uit andere Europese landen die hier banen vervullen. En we hebben nog eens 100 duizend vacatures. Het werk is er dus.
Volkskrant: Minister Kamp: geen excuus meer om werk te weigeren Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.