16

Kandidaat-raadslid 50Plus in opspraak wegens tweets

Caroline Vonhoff, nummer twee op de kandidatenlijst van de Amsterdamse afdeling van 50Plus, is in opspraak geraakt wegens oudere tweets die zijn opgerakeld door website Jalta. De tweets die dateren van begin 2017 zijn voornamelijk gericht aan de Amerikaanse miljonair George Soros. In de tweets noemt Vonhoff Soros ‘jodenjager’ en stelt ze dat hij zijn miljoenen zou hebben vergaard met het aangeven van Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ook tweette ze dat als Donald Trump Hitler zou zijn, de miljonair waarschijnlijk met hem zou samenwerken. George Soros is zelf van Joodse komaf en was nog in de tienerleeftijd tijdens de oorlog.

Een aantal andere tweets bevatte complottheorieën over de vermeende absolute schaduwmacht van de Joodse familie Rothchild. In antisemitische kringen is dit een theorie die veel aangehangen wordt.

In 2014 plaatste Vonhoff regelmatig blogberichten op de omstreden website van extreem-rechtse journalist Joost Niemöller. In de blogs noemt ze onder andere Barack Obama een massamoordenaar. Daarnaast levert ze kritiek op artikel 1 van de grondwet die stelt dat mensen niet gediscrimineerd mogen worden op basis van ras.

50Plus wilde vrijdag nog niet inhoudelijk reageren tegenover AT5. Wel zegt de woordvoerder toe er ‘direct mee aan de slag te gaan’. De tweets zijn inmiddels verwijderd.

Geef een reactie

Laatste reacties (16)