97

Kapitalisme verliest aan populariteit

BBC: Overal ter wereld klinkt roep om meer overheidsingrijpen en minder marktwerking.

Joop redactie – Wereldwijd zegt maar elf procent van de mensen tevreden te zijn met het kapitalistische systeem. Volgens peiling die de Britse omroep BBC onder 29.000 mensen in 27 landen heeft gehouden, wil de meerderheid hervormingen en een eerlijker verdeling van de welvaart.
Volgens het onderzoek heeft het vertrouwen in het kapitalisme als systeem een flinke deuk opgelopen door de financiële crisis.

Wereldwijd zegt maar elf procent van de mensen tevreden te zijn met het kapitalistische systeem. Volgens peiling die de Britse omroep BBC onder 29.000 mensen in 27 landen heeft gehouden, wil de meerderheid hervormingen en een eerlijker verdeling van de welvaart.

Twintig jaar na de val van de Berlijnse muur, het symbool van de overwinning van het kapitalisme op het communisme, klinkt over de hele wereld de roep om meer overheidsingrijpen en minder marktwerking.

Alleen in de VS en in Pakistan is nog meer dan 20% van de mensen enthousiast over het systeem. Vooral in Frankrijk, Mexico en Brazilië zijn mensen negatief.

Geef een reactie

Laatste reacties (97)