Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kartika Liotard breekt met Europese SP-fractie

  •  
01-06-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Kartika_Liotard-300px.jpg
Tweekoppig team in Brussel valt uiteen
De tweekoppige fractie van de SP in het Europees Parlement is uit elkaar gevallen. Parlementslid Kartika Liotard heeft het partijlidmaatschap opgezegd na een conflict. Ze blijft zelfstandig in het Europees Parlement zitten.
Volgens Liotard, opiniemaker op Joop.nl, is er al een jaar onenigheid in de fractie over onder meer de aanstelling van medewerkers. Met het partijbestuur en fractievoorzitter Dennis de Jong heeft ze ook een conflict over onder meer haar keuze voor commissies en de salarisafdracht aan de partij.
Daarna is het conflict geëscaleerd, zo meldt Liotard in NRC Handelsblad. Ze zegt voortdurend te zijn tegengewerkt.
Zo had ik geen toegang tot onze website. Ik krijg niets te horen uit bestuursvergaderingen over de Europese fractie en moest het nieuwe, positievere Europastandpunt van de SP in de krant lezen.” 
Hans van Heijningen, algemeen secretaris van de SP, betreurt het vertrek. Hij erkent dat er vanaf het aantreden ‘samenwerkingsproblemen in de nieuwe fractie’ waren. Op Radio 1 liet Liotard aan het eind van de middag weten dat ze niet op haar besluit wenst terug te komen. 

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.