Laatste update 16:07
45

Kee & Van Jole over de heropvoeding van de SP

Kee & Van Jole buigen zich deze week over de strubbelingen binnen de SP. Sinds Ron Meyer de scepter zwaait als voorzitter en Lilian Marijnissen de partij leidt, trachten ze de koers te verleggen. Dat gaat niet van een leien dakje. De partij kreeg een gevoelige klap bij de gemeenteraadsverkiezingen en nu houdt een groot deel van de Staten-fractie in Limburg de partij voor gezien, evenals gedeputeerde Daan Prevoo. Zij zijn niet te spreken over de manier waarop de leiding het nieuwe beleid tracht door te drukken en ook niet over de standpunten.

Een van de geschilpunten betreft de houding op het gebied van immigratie. Van Jole constateert dat de SP het socialistische credo van ‘arbeiders aller landen verenigt u’ laat varen en kiest voor de Nederlandse arbeider. In de praktijk komt het er op neer dat arbeiders tegen elkaar worden opgezet. De partij wil bijvoorbeeld een spreidingsbeleid invoeren waardoor aan de hand van je paspoort wordt bepaald waar je mag wonen.

Tot slot gaat het nog even over Mark Rutte die op zoek is naar een nieuwe woordvoerder. Peter Kee legt uit hoezeer die ambtenaar een spil is in het mediabeeld van de premier.

Beluister Kee & van Jole ook als podcast. Of nog beter: abonneer je.

Geef een reactie

Laatste reacties (45)