4

Ken je vrienden

Nieuwe app maakt inzichtelijk hoe 'belangrijk' je bent op Facebook 

Zit je ook op Facebook en wil je graag een overzicht van je vriendschappen en activiteiten? Je kunt namelijk met de Facebook Report berekenen hoeveel likes je gemiddeld krijgt, uit hoeveel woorden je posts bestaan en hoe oud je vrienden zijn.

Ook kun je er achter komen op welk moment van de dag je het actiefst bent op de site. Welk berichtje kreeg de meeste likes? Hoe is de man/vrouw-verdeling onder je vrienden en hoe zit het met hun burgerlijke status? Waar wonen ze? Wie reageert er het vaakst op je statusupdates? En wat voor weer was het eigenlijk op de dag dat je werd geboren? Het staat er allemaal in.

De app is onderdeel van de wiki Wolfram Alpha, een in 2009 gelanceerde zoekmachine die direct antwoord geeft op je vragen. De site geeft je geen rijtje links als resultaat, zoals Google, maar slaat direct aan het rekenen en komt met een antwoord.

Vandaag lanceerde de site het nieuwe onderdeel. Je typt op de homepage ‘facebook report’ in en er verschijnt een knop waarmee je de site aan je Facebook-account kunt koppelen (je geeft daarmee toestemming om door al je accountinformatie te snuffelen, dat wel). Daar vloeit een rapport uit voort over jezelf en je Facebook-gebruik.

Vanwege de drukte werkt het laden van de pagina’s niet altijd even soepel. Dat zal waarschijnlijk in de loop van de komende dagen verbeteren.

NRC: Dit is je beste Facebookvriend en deze update kreeg de meeste likes 

cc-foto: ulybug

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (4)