Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Een kerncentrale in Tsjechië kiest stagiaire door middel van bikini-wedstrijd

  •  
27-06-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
14167295898_cb90e419f7_z

© cc foto: next generation photo

Een kerncentrale in Tsjechië is met de grond gelijk gemaakt omdat het bedrijf hun nieuwe stagiaire wilde kiezen op basis van bikini-foto’s. Het bedrijf vroeg Facebook-gebruikers om hun nieuwe stagiaire te selecteren door de bikini-foto’s van de vrouwelijke kandidaten te liken. Het Temelín Power Station, eigendom van het Tsjechische conglomeraat CEZ Group, plaatste vorige week foto’s van tien middelbare scholieren op hun Facebook-pagina. De jonge vrouwen, met bikini aan en hoed op, waren gefotografeerd in de koeltorens van de kerncentrale. De vrouw met de meeste ‘likes’ zou gekroond worden tot ‘Miss Energy 2017’ en beloond worden met een zomerstage van 2 weken bij het bedrijf.
De oproep kreeg bijna 700 reacties. Veel gebruikers vonden de post seksistisch.
Twee dagen nadat de foto’s waren gepubliceerd bood het bedrijf alle vrouwen hun excuses aan. “Het doel van de competitie was het promoten van technische educatie”, aldus een medewerker van de kerncentrale. Als goedmakertje mochten alle tien vrouwen twee weken stagelopen bij het bedrijf. De foto’s zijn inmiddels van Facebook verwijderd.
Bron: CNN

Meer over:

seksisme, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.