Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kiezer zit met zorg in zijn maag

  •  
06-08-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-ouwestemmer300.jpg
Niet Europa en de economische crisis, maar zorg wordt het belangrijkste thema bij de verkiezingen
De kwaliteit en betaalbaarheid van de zorg blijken voor veel kiezers de belangrijkste thema’s bij de komende verkiezingen. Dat lijkt althans uit de resultaten van een enquête van ProDemos en EenVandaag onder de leden van het EenVandaag Opiniepanel.
De uitkomst van de enquête is gebaseerd op de antwoorden van de eerste 2500 respondenten uit het EenVandaag Opiniepanel. Meer dan een kwart van de 28.000 ondervraagden gaf aan dat de zorg voor hen het belangrijkste onderwerp is. De eigen bijdrage in de zorg en de versobering van het basispakket houden de kiezers het meest bezig.
De uitslag van de enquête onder het EenVandaag Opiniepanel is door ProDemos gebruikt bij het bepalen van de stellingen in de nieuwe StemWijzer. ProDemos is een niet-partijgebonden organisatie die informeert over de democratische rechtsstaat en de betrokkenheid daarbij wil vergroten. De onderwerpen die genoemd werden, zijn geformuleerd in totaal dertig stellingen waar de politieke partijen verschillend over denken. EenVandaag: Zorg belangrijkste verkiezingsthema Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.