128

Kijk hier live: CDA congres

5000 aanmeldingen ... Doen ze het of doen het niet?

Het CDA congres in de Rijnhal te Arnhem gaat over de vraag of de PVV-voorstanders in staat zijn het verzet tegen samenwerking met Wilders te verpletteren. Bij een overweldigende meerderheid zullen de dissidente Kamerleden zich vermoedelijk bij de wens van het congres neerleggen. Bij een krappe meerderheid kan dat wel eens anders uitpakken. De rol en positie van minderheden is ook precies waar het om draait bij deze regering. Hebben ze iets te vertellen of moeten ze zwijgen omdat ze minderheid zijn? Het CDA beslist vandaag.


NRC Handelsblad schrijft: 

„Dit congres is alleen een succes als we aan het einde van de dag mét elkaar naar huis gaan. Met het idee: het was mijn club, het is mijn club, het blijft mijn club.” Dat zei interimvoorzitter van het CDA Henk Bleker vanochtend om kwart over tien tijdens de opening van het CDA-congres in de Rijnhal in Arnhem.

De Volkskrant

Voor het CDA-congres zijn vier resoluties ingediend tegen samenwerking met de PVV. Ook wordt in één resolutie opgeroepen niet in te stemmen met het concept regeer- en gedoogakkoord van VVD, PVV en CDA, omdat er te weinig aandacht zou zijn voor duurzaamheid en het behalen van klimaatdoelstellingen. Tijdens het congres zaterdag buigt de CDA-achterban zich in totaal over zestien resoluties.

RTL Nieuws meldt dat CDA-ledier Verhagen emotioneel het woord voerde:

Tijdens de discussies bij het CDA waren er momenten dat Verhagen het niet meer zag zitten. “Ik ben gebleven omdat ik er steeds van overtuigd was, dat we tot een goed resultaat zouden komen”, aldus Verhagen.

Verhagen had op een gegeven moment de tranen in zijn ogen en kreeg daarop een staande ovatie. “Ik geloof in deze partij”, zei Verhagen.

Geef een reactie

Laatste reacties (128)