257

Kijkcijferdrama voor Wilders

Slechts 132.000 kijkers voor nieuwe talkshow WNL met PVV-leider als lokker

Geert Wilders is maandagavond te gast geweest in de eerste aflevering van de nieuwe talkshow Half 8 Live. De talkshow van WNL wordt tijdelijk uitgezonden op een tijdstip dat gereserveerd is voor De Wereld Draait Door. Hoewel van Wilders bekend is dat hij zoveel mogelijk talkshows vermijdt, is het geen verrassing dat hij voor het rechtse WNL graag een uitzondering maakt.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Update dinsdag 07:45

Het optreden van de PVV-leider bij WNL is uitgedraaid op een flop. Niet alleen ontbrak het inhoudelijk aan vuurwerk – zie reacties onder -, ook de kijkers lieten het massaal afweten. Het programma met Wilders als hoofdgast haalde slechts 132.000 kijkers, een dieptepunt in het tijdslot. Om in Wilders eigen terminologie te blijven: Het Saoedische avondnieuws scoort nog beter.

Het publiek gaf op het tijdstip van uitzending de voorkeur aan Op weg naar Londen (Ned 1, 304.000 kijkers), Verborgen Verleden (Ned 2, 178.000), RTL Nieuws (RTL4, 959.000) en Shownieuws (SBS 6, 303.000).

Wilders kampt de laatste tijd vaker met flops. Zo werden van zijn met veel publiciteit omgeven nieuwe – Amerikaanse – boek slechts enkele duizenden exemplaren afgezet in de immense markt, veel minder bijvoorbeeld dan van het boek van D66-leider Alexander Pechtold in Nederland.

Wilders heeft het thema ‘Europa’ tot inzet van de verkiezingen verklaard. Van dat thema is bekend dat kijkers massaal afhaken zo gauw de naam Europa maar zelfs genoemd wordt op de buis. Als die desinteresse zo blijft heeft de PVV-leider een strategische blunder begaan.

Eerder:

Wilders heeft geen goede verstandshouding met talkshows. Zo weigert hij plaats te nemen bij Pauw en Witteman en kijkt hoe nog liever naar de Saoedische televisie dan naar DWDD. Saillant detail is wel dat Geert Wilders een zwak schijnt te hebben voor Barend & Van Dorp, een programma dat al zes jaar van de buis is. Uit uitgelekte documenten over het PVV opleidingstraject is namelijk gebleken dat Wilders en Agema graag in de huid kruipen van BvD. 

Update 20:30
Op twitter waren de reacties op het interview vooral negatief -een enkele PVV-aanhanger daargelaten. Oud-politiek redacteur van Pauw & Witteman Jurgen Latijnhouwers twitterde:

Ik snap dat de redactie graag Wilders wil. Maar hij is een paar maten te groot voor Merel. Resultaat: reclamespotje voor Geert

@Evevreede zei:

Keek ik nou naar een interview of naar zendtijd politieke partijen? 

@enigszins

Jeugdjournaal voor Telegraaflezers.

Presentatrice Merel Westerik moest het ook ontgelden:

@JOR_ID

Geert Wilders had Merel Westrik te gast.

@DavidBremmer

Oef, dat #half8live was echt wel de slechtste talkshow ever. Mereltje, Mereltje toch, had deze klus geweigerd. Geen eer aan te behalen.

miryanna van reeden:

Nu nog even vragen wat geerts lievelingskleur is en we zijn er

Volgens de twitteraars waren er twee opvallende momenten. ‏@Addieschulte roemt die éne vraag van Merel Westerik:

‘echt?!’ de beste vraag van merel Westrik aan @geertwilderspvv 

En @QuintinW slaapt vannacht niet van Wilders’ ontboezeming over zijn zwembroek:

Vraagt zich af wat hij net heeft gekeken en krijgt beeld van #wildersmetrodeschildpadzwembroek niet uit hoofd.

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (257)