220

Klagen over Oost-Europeanen, nu bij de PVV

Vergeet politie en arbeidsinspectie: PVV start meldpunt klachten over Oost-Europeanen

De PVV opent vandaag een meldpunt voor overlast van Midden- en Oost-Europeanen, schrijft NRC Handelsblad. De ‘massale arbeidsimmigratie’ leidt volgens de beweging tot veel problemen. Parkeeroverlast, geluidsoverlast, dronkenschap of verloedering, maar ook baanverlies door Oost-Europeanen kan op de website worden aangegeven.

Klachten worden volgens de PVV nu niet gemeld, omdat mensen denken dat er ‘toch niets mee wordt gedaan’. Wat de PVV er dan mee wil doen? De resultaten van het meldpunt worden aan minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Henk Kamp (VVD) aangeboden. Of de politie of de arbeidsinspectie zullen worden ingeschakeld om de klagers daadwerkelijk te helpen, vertelt de PVV niet.

Dat er niets gedaan zou worden aan overlast door Oost-Europeanen klopt ook niet helemaal. De Erasmus Universiteit in Rotterdam heeft de problematiek onderzocht en heeft hierover gerapporteerd aan gemeenten die ermee te maken hebben. Een van de beleidssuggesties van de EUR luidt:

De overheid moet een realistisch beeld uitdragen van de MOE-landers. De grootste groep arbeidsmigranten levert een bijdrage aan de economie en arbeidsmarkt. Er zijn weliswaar problemen, maar de omvang is relatief beperkt.

Of het verzamelen van klachten bij de PVV in goede handen is, valt te betwijfelen. Onlangs bleek dat de Haagse afdeling klachten verzon om een zwartboek samen te stellen over het verkeer in de stad. Van de eerder door de PVV in het leven geroepen meldpunten, voor straatterreur en tegen de kilometerheffing, is na opening weinig meer vernomen. Wellicht worden daar de klachten nog verzameld. 

Update 13.15:

De Poolse ambassade heeft kwaad gereageerd op het meldpunt van de PVV. De website is volgens de ambassade discriminerend, omdat alleen klachten over Midden- en Oost-Europeanen worden verzameld. GroenLinks noemt het meldpunt stemmingmakerij. De PVV bombardeert hiermee Oost-Europeanen tot nieuwe vijand.

NRC Handelsblad: PVV komt met nieuw meldtpunt, nu tegen Oost-Europeanen.

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (220)