Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Wat een waanzinnig gaaf land! Klarinet spelen in de trein: 380 euro boete

  •  
29-01-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
229 keer bekeken
  •  
nathan
We leven in een waanzinnig gaaf land, vindt premier Rutte. Maar ook een land waar de repressie almaar toeneemt. Steeds minder wordt wat afwijkt van het ‘normale’ toegestaan en grijpen pennenlikkers de macht. Dat hebben nu ook de broers Nathan (25) en David (25) Dillen ervaren. In de laatste trein van Amsterdam naar Zwolle werd Nathan zaterdagnacht gevraagd door de passagiers een stukje muziek te spelen. Hij vroeg of iemand bezwaar had en zette klezmermuziek in, traditionele joodse muziek. Zijn broer zorgde voor begeleiding. Het werd een feestje. Maarten Sipma maakte een video die op Facebook lustig gedeeld werd.
Bij een stop op Almere was het uit met de pret. Een boa (buitengewoon opsporingsambtenaar) sleurde de broers uit de trein en gaf hen een boete wegens het veroorzaken van geluidsoverlast. De politie werd erbij gehaald. De broers misten hun laatste trein naar huis.
De NS is in verlegenheid gebracht door de publiciteit over de kwestie en heeft aangekondigd in gesprek te gaan met de broers.

Meer over:

nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.