Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Klassenjustitie treft parkeercontroleur in Hilversum

  •  
19-08-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
53 keer bekeken
  •  
parkeerbon_300.jpg
Hilversumse politie hield aanrijding met voorbedachte rade stil omdat verdachte een directeur is 
Een 46-jarige parkeercontroleur werd vorige maand in Hilversum aangereden door een automobilist die furieus was geworden omdat hij een boete had gekregen. De rechter sprak de man vrij van poging tot zware mishandeling en legde in plaats van de geëiste 160 uur werkstraf en schadevergoeding voor het slachtoffer alleen een boete op van vijfhonderd euro. Justitie tekent nu hoger beroep aan.
De parkeerwacht doet in de Gooi- en Eemlander zijn verhaal. Vorig week gebeurde bij schouwburg Gooiland een zelfde soort incident met een parkeerwacht, wat hem er toe zette het er niet bij te laten zitten. Nadat hij vorige maand de boete aan de Renault Espace bestuurder had uitgedeeld werd hij door dezelfde man van zijn fiets gereden. De zaak werd destijds ‘per abuis’ stilgehouden door de Hilversumse politie erkent een woordvoerster aan de regionale krant.
De rechter baseerde zich volgens het slachtoffer op het feit dat de bestuurder een directeur is en 160 man in dienst heeft. Justitie brengt de zaak voor een hogere rechter omdat ze wel voldoende bewijs zien voor poging tot zware mishandeling.
cc-foto: Merlijn Hoek
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.