14

&… Koeien dolblij weer in de wei

Plagiaatplegende president pleite ... Politie rukt uit voor Twitter-ongein ... Ashton Kutcher gaat Steve Jobs spelen

En ander nieuws van vandaag…


– Met de komst van de lente mogen de koeien na een winter op stal weer in de wei. Dolblij dansen ze door het gras. Helaas geldt die vreugde voor steeds minder koeien. Uit efficiency-overwegingen mogen steeds minder koeien naar buiten. Zo’n 400.000 slijten hun leven in schuren zonder ooit een weide te zien. (video)

– De Hongaarse president Pal Schmitt treedt toch af. Smitt zei dat het plagiaatschandaal dat hem achtervolgt niet goed uitpakt voor Hongarije. (NRC)

– De aankomende Slowaakse socialistische premier Robert Fico wil kinderen van de Romaminderheid alleen in bijzondere internaten lesgeven. De kinderen mogen niet meer naar gewone scholen. (De Ondernemer)

– De Algerijnse advocate van de vader van Mohamed Merah zegt bewijs te hebben dat de dader van de verschillende schietpartijen rond Toulouse geliquideerd werd toen de politie zijn appartement bestormde. (Trouw)

– De Amerikaanse acteur Ashton Kutcher gaat de overleden Apple-oprichter Steve Jobs vertolken in een biografische film. (Elsevier)

– De Britse regering plant een stevige uitbreiding van de mogelijkheden die de overheid heeft om het elektronische verkeer van inwoners in het oog te houden. Volgens tegenstanders is de maatregel een onnodige en enorme inbreuk op de privacy, gelijkaardig aan het beleid van landen als Iran en China. (de Morgen)

– Een 29-jarige man uit Eindhoven heeft bij de verkiezingen voor Provinciale Staten op 2 maart 2011 weliswaar bedrog gepleegd door twee keer te gaan stemmen, maar hij krijgt daarvoor geen straf. De man had twee stempassen ontvangen. (AD)

– Drie jongens van 14 en 15 jaar zijn in Sneek aangehouden omdat ze op Twitter hadden gedreigd hun school in de fik te steken. De politie rukte met tientallen agenten uit. (RTL Nieuws)

– Nederland behoort binnen Europa tot de landen met de laagste werkloosheid. Alleen Oostenrijk kan met 4,2 procent werkloosheid betere cijfers overleggen dan Nederland (4,9 procent). (Trouw)

– Helemaal losgaan op housemuziek tijdens de lunchpauze: het blijkt een trend. Tijdens de zogeheten Lunch Beat kunnen liefhebbers hun middagpauze al dansend en zwetend doorbrengen. (Elsevier)

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (14)