Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Komkommer toch de pisang

  •  
08-06-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Update: EHEC aangetroffen op Nederlandse bietenspruiten... In het Duitse Maagdenburg is de EHEC-bacterie op een stukje komkommer aangetroffen
De EHEC-bacterie houdt de gemoederen in Duitsland en de omringende landen flink bezig. Al dagen zoeken onderzoekers naar de veroorzaker van de e.coli variant. Allereerst werd de komkommer beschuldigd, vervolgens taugé en nog een waslijst aan gekiemde groente, om nu weer uit te komen bij de komkommer. In de afvalbak van een door EHEC getroffen familie is de bacterie namelijk op een stukje komkommer aangetroffen. Dat meldt de Duitse krant Der Spiegel.
Het is nog onduidelijk hoe de bacterie op het stukje komkommer terecht is gekomen. Op dertig mei is de EHEC-bacterie er o aangetroffen, terwijl het stukje komkommer volgens de familie op 19 mei in hun afvalbak is beland.
Update 00.00
In Duitsland zijn op een partij rode bietenspruiten, die afkomstig zijn van een Nederlandse teler,
EHEC-bacteriën aangetroffen. De producten van het bedrijf worden uit de handel genomen, hoewel het niet om de ziekmakende variant O104 gaat, dat meldt de Volkskrant.
Vanaf donderdagochtend kunnen consumenten meer informatie vinden op de website van de nVWA.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.