Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Komst wolf zaait tweedracht tussen PvdA en VVD

  •  
10-07-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
301 keer bekeken
  •  
wolf_300b.jpg
Liberalen bang voor wolf, socialisten trots op natuur
De enige wolf die tot nu toe in Nederland gesignaleerd werd is doodgereden maar de VVD springt nu al op de bres voor de veiligheid. Niet voor de veiligheid van de wolf wel te verstaan. De liberalen willen dat jagers de wolven gaan afschieten ‘als het er teveel worden’.
De PvdA ziet dat heel anders. ”We moeten de wolf een kans geven”, stelt Kamerlid Lutz Jacobi, die overigens ook al eens opkwam voor schapen. De VVD’er die de wolf juist wil afschieten is Johan Houwers, die het al eerder opnam voor de jagers toen de PvdA voorstelde de plezierjacht te verbieden.
De onenigheid tussen de coalitiepartijen is een bron van kritiek op Twitter. Zo twittert Alexander Pechtold: “VVD en PvdA verdeeld over terugkeer wolf. Pfff… Oppositie even met reces en ze maken ruzie” . CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt reageert al even gretig: “Na een dood dier hebben we in Nederland altijd een politieke discussie #walvis #wolf #dominomus Liever over de echte problemen.”

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.