19

‘Koning van Europa’ Farage verliest tienduizend pond aan winst Joe Biden

De door Joe Biden gewonnen Amerikaanse presidentsverkiezingen betekenen voor de Britse populist Nigel Farage een verlies van 10.000 pond. Dat is het bedrag dat Farage had ingezet bij een weddenschap dat Donald Trump de verkiezingen zou winnen. Een reactie op een weddenschap van Trumps voormalige advocaat Michael Cohen, die zelf 10.000 dollar rijker werd door de winst van Biden goed te voorspellen.

Op de dag van de verkiezingen zelf was Farage nog vol goede, doch misplaatste moed. Op zijn twitteraccount plaatste hij een foto van zichzelf met de weddenschap. Ook noemde hij Cohen “zeer dom” om op Biden te wedden, aangezien het Trump was met “het momentum”, aldus Farage.

Vlak voor de verkiezingen verscheen Farage nog op het podium bij een van Trumps campagnebijeenkomsten. Daar werd de aanjager van de Brexitdoor de vertrekkende president aangekondigd als “de koning van Europa”. Tot grote hilariteit van The Guardian, die Trumps “geheime wapen” omschrijft als:

Hij had hem net zo goed de hertog van Ruritanië of de sultan van Jupiter kunnen noemen. Toch omschreef  Trump Farage als “een van de machtigste mannen in Europa”, ook al is Nigel een werkloze radio-dj en heeft hij een groot deel van de afgelopen vier jaar doorgebracht rondhangend in de Verenigde Staten, hopend op een uitnodiging voor een 40 minuten durend diner om 18.00 uur om een doorbakken biefstuk te eten met een zelfverklaarde zedendelinquent.

Farage heeft nog niet gereageerd op zijn verlies. Cohen heeft laten weten zijn winst aan een goed doel te schenken.

Bron: The Independent

 

Geef een reactie

Laatste reacties (19)