38

Koppige De Krom verkwist belastinggeld

Politiek voor de bühne: Staatssecretaris schaft inkomensregeling kunstenaars rücksichtslos af ...  Rechter fluit VVD-macher terug ... Kosten: 2 miljoen aan belastinggeld ... 

Staatssecretaris De Krom verkwist 2 miljoen euro aan belastinggeld. Hij schafte tegen alle adviezen en waarschuwingen in de WWIK-regeling, een inkomensregeling voor kunstenaars, helemaal af zonder overgangsregeling. De rechter bepaalde in januari dat dit afschaffen niet kon zonder overgangsregeling. De jarenlange investering in kunst en cultuur via de WWIK zou anders totaal verloren gaan.

Het Nederlands Dagblad schrijft:

De bewindsman wilde aanvankelijk überhaupt geen overgangsregeling invoeren, maar werd daar begin januari door gedwongen door de rechter. Daarop besloot De Krom dat er toch een regeling komt: kunstenaars die voor 1 januari recht hadden op een Wwik-uitkering, kunnen daar tot 1 juli een beroep op doen.

De Krom kreeg flinke kritiek uit de oppositie.

U heeft 2 miljoen van de belastingbetaler verspild door halsstarrigheid”, aldus D66-Tweede Kamer lid Boris van der Ham.

De SP en D66 hadden De Krom al meerdere malen gewaarschuwd voor de 2 miljoen die verloren zou gaan als hij de WWIK zou afschaffen zonder overgangsregeling. De Krom wuifde vandaag de kritieken in Tweede Kamer weg.

De Krom wil de inkomensregeling voor kunstenaars afschaffen omdat voor hen geen andere regels moeten gelden dan voor andere ondernemers of werknemers.

NU.nl: De Krom wuift kritiek oppositie weg
Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (38)