Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Korpschef Welten: Boerkaverbod zal ik niet handhaven

  •  
05-01-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
192 keer bekeken
  •  
ANP-BernardWelten300.jpg
UPDATE: Amsterdamse politiechef: 'Ik gebruik m'n verstand nog steeds'. Eberhard van der Laan steunt Welten
De Amsterdamse korpschef Bernard Welten zal het in het regeerakkoord vastgelegde boerkaverbod niet handhaven. In Amsterdam zullen geen vrouwen met boerka’s worden beboet of gearresteerd. Sommige dingen in het regeerakkoord “sla ik over”, zei Welten dinsdagavond in het NTR-programma 5 Jaar later. Vooralsnog gaat de korpschef ervanuit dat het voorstel niet door de Tweede en Eerste Kamer komt.
Bekijk de video in andere formaten. Welten wees erop dat de politie er is om vrijheid, gelijkheid en rechtvaardigheid te waarborgen. Daarbij gaat hij er niet vanuit dat het boerkaverbod door de Tweede en Eerste Kamer komt. Mocht het die kamers toch passeren, dan zal hij burgerlijk ongehoorzaam zijn, zo meldt ook de Volkskrant.
Update 11.00
VVD Kamerlid Hennis-Plassaert zei op Radio 1 dat Welten zijn woorden moet terugnemen en dat minister Opstelten hem daarop moet aanspreken. Dat meldt NOS. VVD, CDA en PVV nemen het de korpschef kwalijk dat hij op de zaken vooruit loopt omdat het boerkaverbod er nog niet is.
Update 18.00 Burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan steunt Welten. Hij onderstreept dat de korpschef alleen zijn zorgen uitsprak over de uitvoerbaarheid van een boerka verbod. “Het zou goed zijn als de zorg van de hoofdcommissaris en de expertise van de Amsterdamse politie een plaats krijgen in het komende wetgevingstraject.”
Lees hier meer

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.