1

Korpschefs: ‘Munitie niet meer mee naar huis’

VIDEO: Ook de minimumleeftijd voor schietclubs moet volgens de korpschefs omhoog naar achttien jaar

Voordat de Onderzoeksraad voor Veiligheid met haar onderzoek komt of de regels voor wapenbezit aangescherpt moeten worden, komen de gezamenlijke korpschefs al met een plan. Ze willen dat er voor leden van schietverenigingen een verbod komt op het mee naar huis nemen van munitie.


De Zeeuwse korpschef Demmers kondigt de gezamenlijke plannen van de korpschefs donderdagavond aan in Nieuwsuur. Zij pleiten voor het scheiden van wapens en munitie. Ook zou een schutter minder kogels in één keer mogen kopen. Het maximum ligt nu op tienduizend stuks.

De korpschefs pleiten ook voor het verhogen van de minimumleeftijd voor schietclubs. Die zou omhoog moeten van twaalf naar achttien jaar. Het aantal wapens dat een sportschutter mag aanschaffen willen ze omlaag brengen van vijf naar drie en ook willen ze jongeren tussen de 16 en 24 jaar ‘meer gaan profilen’. Daarbij wordt het psychiatrische verleden van de jongere beter bekeken. Semi-automatische wapens wil Demmers helemaal gaan verbieden voor sportschutters. Met deze ‘snelschietende’ wapens is het mogelijk een paar kogels per seconde af te vuren.

Geef een reactie

Laatste reactie