15

‘KPMG en Ballast Nedam vervolgd wegens omkoping’

Accountantskantoor verhulde steekpenningen van bouwbedrijf aan Saoedische overheidsmedewerkers

Accountantskantoor KPMG wordt mogelijk vervolgd vanwege zijn rol bij de omkoping van overheidsfunctionarissen in Saoedi-Arabië door bouwbedrijf Ballast Nedam. Dat schrijft De Telegraaf maandag op basis van ‘goed ingevoerde bronnen bij het Openbaar Ministerie (OM)’.

NRC Handelsblad haalt maandagochtend het bericht in de Telegraaf (betaalde toegang) aan. Volgens justitie verhulde KPMG honderden miljoenen euro’s aan steekpenningen, waarmee grote bouwprojecten in het Midden-Oosten werden binnengehaald. Bij de praktijken zouden naast bestuurders en commissarissen van Ballast Nedam ook KPMG-accountants een actieve betrokken zijn.

Justitie zou nu onderzoek doen naar valse contracten, schuilnamen, geheime betalingen via Zwitserland en het opzetten van een interne administratie om smeergeldbetalingen te kunnen registreren in de periode 1997 tot 2004. 

Tegenover De Telegraaf zegt KPMG op de hoogte te zijn van de strafzaak. Volgens het bedrijf gaat het om een accountant die inmiddels met pensioen is. Ballast Nedam zegt eveneens dat er geen onderzoek wordt gedaan naar de huidige bestuurders.

NRC: ‘Vervolging KPMG vanwege omkoping door Ballast Nedam’

Foto-cc: So it goes

Geef een reactie

Laatste reacties (15)