Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

KPN-topman: 'Kroes moet optreden tegen toezichthouders'

  •  
13-01-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
soldaten300_03.jpg
Ad Scheepbouwer vreest dat bedrijven uit kleinere landen de dupe worden van gebrek aan concurrentietoezicht
Eurocommissaris Neelie Kroes moet in haar nieuwe rol als EU-commissaris voor ICT optreden tegen anti-competitieve toezichthouders in Europa. Dat zei KPN-topman Ad Scheepbouwer dinsdag tijdens een nieuwjaarsreceptie in Brussel.
Mirck
Volgens Scheepbouwer is ‘een competitieve Europese communicatiemarkt nog niet van de grond gekomen’. Zowel toezichthouders als parlementen en nationale regeringen schieten volgens hem tekort als het gaat om de bevordering van concurrentie. KPN hekelde eerder het Belgische en het Duitse concurrentietoezicht. Tegen de Duitse toezichthouder onderneemt het bedrijf zelfs gerechtelijke stappen, omdat deze de concurrentie zou bevoordelen bij de veiling van frequenties.
De topman maakte zich in Brussel ook boos over de macht van voormalige staatsbedrijven in grotere landen, die profiteren van steun van hun nationale regeringen.
Als we zo doorgaan in Europa zullen bedrijven uit kleinere landen het steeds moeilijker krijgen met zakendoen in grote Europese landen.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.