13

Krappe deadline voor besluit Rotterdamse verkiezingsuitslag

Na woensdag om middernacht heeft Rotterdamse gemeenteraad  geen bevoegdheden meer

De Rotterdamse raad moet uiterlijk woensdagavond om middernacht een besluit hebben genomen over de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen. Op dat tijdstip wordt namelijk een nieuwe deelgemeente aan Rotterdam toegevoegd en heeft de oude raad geen bevoegdheden meer.

Door redactie Joop

Arno Bonte, fractieleider van GroenLinks in Rotterdam noemt het op zijn Twitterpagina een “bizarre situatie”. Hij hoopt dat de raad op basis van de rapportage van de Commissie tot Onderzoek van de Geloofsbrieven de verkiezingsuitslag nog net op tijd kunnen vaststellen.

De commissie zou eigenlijk maandag al op basis van de hertelling van alle Rotterdamse stemmen een advies uitbrengen. Dit advies werd uitgesteld, omdat de commissie tijd tekort kwam. Dit meldt RTV Rijnmond.

De Rotterdamse raad zou eigenlijk donderdag een besluit nemen, nu dat niet mogelijk blijkt, is besloten de vergadering hierover op woensdagavond te houden.

De snelheid waarmee het besluit nu moet worden genomen valt niet goed bij sommige leden van de raad. Die kunnen zich namelijk maar een paar uur buigen over het advies van de Commissie Onderzoek Geloofsbrieven en dat vinden raadsleden veel te kort. Het advies wordt woensdagmiddag gepresenteerd.

Als de raad niet voor woensdagavond middernacht de verkiezingsuitslag vaststelt, komt Rotterdam onder bestuur van een regeringscommissaris te staan.

Geef een reactie

Laatste reacties (13)