Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kritiek op politietop Amsterdam vanwege 'giga-salarissen'

  •  
22-06-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
78 keer bekeken
  •  
RTEmagicC_49eee99cbc.jpg.jpg
Drie topmannen verdienen ieder meer dan twee ton
De top van de Amsterdamse politie verdient torenhoge salarissen, terwijl het korps juist fors moet bezuinigen en er mogelijk zelfs ontslagen zullen vallen.
Hoofdcommissaris Bernard Welten, plaatsvervangend korpschef Cor Gorissen en hoofd bedrijfsinformatie Hans Schönfeld verdienen met respectievelijk 262.841, 212.292 en 200.331 euro veel meer dan de Balkenendenorm en ook meer dan de 188.000 euro die in de wet openbaarmaking uit publieke middelen gefinancierde topinkomens (wopt) is afgesproken.
De bekendmaking van de salarissen van drie topmannen bij de Amsterdamse politie heeft kwaad bloed gezet bij de Amsterdamse Politie Vakorganisatie (APV), de grootste politiebond in de hoofdstad. APV-voorzitter Bert Verdijk zegt dinsdag in De Telegraaf :
Dat de hoofdcommissaris veel verdiende, wist ik wel, maar zoveel! En dat de andere twee ook giga-salarissen opstrijken, vind ik zeer kwalijk.”

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.