Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kritiek op TTIP groeit in Groot Brittannië

  •  
25-03-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
hop_300
Parlementaire commissie met leden van alle politieke partijen uit zware kritiek
Een parlementaire commissie met leden van alle politieke partijen heeft in Groot Brittannië zware kritiek geuit op het voorliggende handelsverdrag TTIP. Vooral het onderdeel (ISDS) , dat het mogelijk moet maken dat bedrijven staten kunnen aanklagen als zij denken dat ze met een ander beleid meer winst zouden kunnen maken, moet het ontgelden.
De ‘Business, Innovation and Skills committee’ geeft als voorbeeld de gezondheidszorg in het land en waarschuwt dat als TTIP eenmaal is afgesloten regeringen geen wijzigingen in het beleid kunnen doorvoeren als dat de winst van bepaalde bedrijven in de toekomst zal doen dalen. In het rapport schrijft de commissie:
Wij hebben nog geen goede argumenten gehoord voor het opnemen van de ISDS-clausules en we roepen de regering op om met een helder statement te komen, waarin ze garanderen dat de bescherming van publieke diensten, net als het recht die in de toekomst uit te breiden, wordt opgenomen in het verdrag.
Ook is de commissie er niet van overtuigd dat het verdrag zoveel economische winst gaat opleveren als de voorstanders beweren:
Het is in deze fase onmogelijk te berekenen wat de opbrengsten kunnen zijn.
CC foto: discopalace  

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.