19

Krol misbruikte geld Gaykrant voor 50Plus

Update: Gaykrant doet aangifte tegen 50Plussers Krol en Nagel ... Er blijven maar lijken uit de kast komen ... Krol misbruikte subsidie Gaykrant ook voor politieke partij 50Plus

Het verleden van 50Plus-gezicht en Kamerlid Henk Krol blijft hem maar achtervolgen. Donderdag werd bekend dat advocaat Oscar Hammerstein beslag heeft laten leggen op twee van Krols huizen. Krol: “Hij doet zijn best maar.”

sitestat
Henk Krol bezit een huis in Eindhoven en in Amsterdam. Op beide woningen is beslag gelegd om te voorkomen dat hij geld weg sluist. Uit de beslaglegging blijkt dus ook dat Krol subsidie voor zijn krant gebruikte voor de website van de politieke partij 50Plus.

Hammerstein treedt op namens de Vrienden van de Gaykrant, waarvan eerder al bekend was dat Krol subsidiegeld gebruikte voor privé-projecten. Maar niet alleen daarvoor, want hij heeft het geld ook gebruikt voor zijn nieuwe werkgever 50Plus. Hammerstein benoemt het handelen van Krol als ‘oplichting’ en ‘flessentrekkerij’.

Henk Krol:

Absoluut niet waar. (..) Laten ze eerst maar eens kijken of er iets fout is gegaan en of ik er bij betrokken was.

Update 17 okt. 11:18
De stichting Vrienden van de Gaykrant heeft aangifte gedaan tegen 50Plus oprichter Jan Nagel wegens laster en tegen Henk Krol wegens verduistering en oplichting.

In WNL-programma Vandaag de Dag op vrijdagochtend sprak 50Plusser Nagel tegen dat Krol subsidiegeld van zijn krant naar de ouderenpartij heeft gesluisd:

Dit is een grote campagne om 50Plus en Henk Krol te vloeren. Dat gaat niet gebeuren. Het is niet waar. 50Plus heeft al het geld voor de website zelf betaald.

In reactie daarop besloot de Stichting Vrienden van de Gaykrant aangifte te doen tegen Jan Nagel wegens laster. Ook doen zij aangifte tegen Krol wegens verduistering en oplichting. Advocaat van de stichting Hammerstein zegt nog steeds voor enige duizenden euro’s aan te kunnen tonen dat Krol geld van de stichting aan de website van 50Plus besteedde.

Update 20:20
De partij 50PLUS geeft aan dat haar website uit eigen middelen is betaald.
EenVandaag: Krol besteedde subsidiegeld aan 50Plus
NOS: Aangifte tegen Nagel en Krol

Cc-foto: Sebastiaan ter Burg

Geef een reactie

Laatste reacties (19)