Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Kwakzalvers moeten harder worden aangepakt'

  •  
08-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
664 keer bekeken
  •  
pillen300_06.jpg
Artsen willen dat OM harder ingrijpt bij mensen die beweren geneesmiddelen te verkopen, maar geen arts zijn
De landelijke artsenorganisatie KNMG wil dat het Openbaar Ministerie harder gaat optreden tegen kwakzalvers. Het OM of de Inspectie voor Gezondheidszorg moeten makkelijker kunnen ingrijpen bij mensen die beweren geneesmiddelen te verkopen, maar geen arts zijn, aldus KNMG-directeur Lode Wigersma.
Alleen wanneer er schadelijke middelen worden verkocht, wordt nu ingegrepen, tot ongenoegen van Wigersma. Dat moet vaker. Wigersma:
Er is weliswaar een artikel in de wet dat zegt dat mensen die ernstige schade toebrengen aan anderen vervolgd kunnen worden door het OM, maar eigenlijk kan iedereen middelen met een medisch sausje op de markt brengen. Daar is vrij veel vrijheid in. We zouden dat wel beperkt willen zien.
KNMG hoopt nu dat het kabinet hier wat aan gaat doen:
Het OM of de Inspectie voor Gezondheidszorg moeten de bevoegdheid krijgen om in te grijpen als iemand de schijn wekt arts te zijn en daarmee dus middelen aan de man brengt. Of die nu wel of niet schadelijk zijn.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.