13

Kwam Melania Trump onder valse voorwendselen het land binnen?

First lady Melania Trump, een Sloveense geboren als Knauss, verkreeg in 2001 een zogenaamd ‘Einsteinvisum’ om de Verenigde Staten in te komen meldt de Washington Post. Het visum is bedoeld om een uitzondering te maken voor mensen die uitzonderlijke kwaliteiten bezitten. Zo komen bijvoorbeeld hoge academici, olympische sporters en veel geprezen acteurs in aanmerking. Er werden in 2001 slechts 3376 van dergelijke visa uitgereikt, waarvan slechts vijf aan migranten uit Slovenië.

Het voormalige model kreeg het visum twee jaar nadat ze Donald Trump had ontmoet. Het is niet duidelijk waarom zij in aanmerking kwam voor dit type visum. Tot 2001 bestonden haar werkzaamheden vooral uit sporadische modeshows, een reclamecampagne voor tabaksmerk en een fotoshoot in tijdschrift Sports Illustrated. Zelfs binnen de modellenwereld was ze geen bekende naam.

De advocaat van Melania, verklaart tegenover de Washington Post: “Ze was ruimschoots gekwalificeerd en kwam zeker in aanmerking voor het visum”. Verder wil hij vanwege “Melania’s privacy” niet verder op de vragen ingaan.

Dankzij het visum konden ook Melania’s ouders aanspraak maken op een verblijfsvergunning. In andere gevallen gaat president Trump, vooral op twitter, juist in tegen wat hij noemt ‘keten migratie’, en is van plan om de mogelijk af te schaffen.

 

 

Geef een reactie

Laatste reacties (13)