Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kwart miljoen Duitsers protesteren tegen Google Streetview

  •  
21-10-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
streetview_300.jpg
Drie procent van de bevolking wil absoluut niet in zoeksysteem
245.000 inwoners van twintig Duitse steden die met de fotowagens van Google zijn vastgelegd hebben de Amerikaanse zoekgigant gevraagd hun huis te verwijderen uit het systeem. Dat is drie procent van de bewoners die door Google zijn vastgelegd.
Trouw schrijft:
Google heeft de betreffende huizen onscherp gemaakt. Ook als één bewoner van een flat daarom had verzocht, is de hele flat onscherp gemaakt. De actie kan niet teruggedraaid worden, omdat het internetbedrijf de originele beelden heeft veranderd.
In Duitsland, waar in tegenstelling tot Nederland privacy als een groot goed wordt beschouwd door burgers, zijn felle bezwaren geuit tegen de fotodienst. Meer dan de helft van de bevolking gaf in een enquete aan niet in het systeem te willen worden opgenomen. Een deel van hen heeft de daad bij het woord gevoegd.
RTEmagicC_4626612028_e958dbef07.jpeg
cc-foto:  Sign Language Ltd  Camera-auto’s van Google staan klaar om een invasie uit te voeren op de privacy van Duitse burgers, maart 2010

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.