Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

KWF-collectant kan declaratiegedrag gaan uitleggen

  •  
26-08-2013
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
55 keer bekeken
  •  
alpedhuzes.jpg
Vrijwilligers krijgen uitleg over declaratiegedrag Coen van Veenendaal ... Oprichter Alpe d'Huzes: 'Ik gaf de voorzet voor deze shit'
Collectanten die namens KWF Kankerbestrijding langs de deur gaan, krijgen uitleg van de organisatie over hoe ze om moeten gaan met vragen over de affaire rond oud-Alpe d’Huzesvoorzitter Coen van Veenendaal. Van Veenendaal declareerde in de tijd dat hij voorzitter was via een omweg zeker 160.000 euro. Dit terwijl 100 procent van de opbrengst naar kankerbestrijding zou gaan.
KWF is samen met Alpe d’Huzes verantwoordelijk voor waar het geld van de sponsoractie naartoe gaat. Om te voorkomen dat minder geld wordt gedoneerd, krijgen de collectanten uitleg. Ook gaat KWF de geldstromen beter controleren. Zo komt er een Raad van Toezicht die het bestuur gaat controleren. Ook hebben Alpe d’Huzes en KWF afspraken gemaakt om de toekenningsprocedure en de controle op de bestedingen te verbeteren.
In de Volkskrant reageert de oprichter van Alpe d’Huzes, Coen van Veenendaal, op alle commotie rond hem. Volgens eigen zeggen liep het steeds slechter met zijn eigen bedrijf, doordat hij zoveel tijd in Alpe d’Huzes stak. De Volkskrant schrijft:
Via stichting Inspire2live, die hij met Peter Kapitein had opgericht, kreeg hij van KWF Kankerbestrijding 47 duizend euro voor het organiseren van het congres. Dat gaf even lucht […] Alpe d’Huzes stemde ermee in dat hij zijn uren zou declareren. Dat leidde tot een declaratie van 160 duizend euro, en meteen tot hevige interne discussies […] Anderen worden toch ook betaald voor hun werkzaamheden bij de stiching, en daarover was nooit gezeik.
cc-foto: René Wouters

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.