Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Lakeman: 'Scheringa sluisde 45 miljoen euro weg'

  •  
22-10-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
scheringa-denkt-na.jpg

Bankier verkocht voor 37 miljoen aandelen van eigen stichting aan DSB

De gevallen DSB-topman Dirk Scheringa is in tegenstelling tot wat hij zelf beweert helemaal niet al zijn geld kwijt. Volgens Pieter Lakeman heeft de bankeigenaar de afgelopen tien jaar miljoenen uit zijn bedrijven weggesluisd naar een eigen stichting.
Lakeman krijgt vrij baan in De Telegraaf om Scheringa wederom aan te vallen. Volgens hem zou blijken uit de jaarrekeningen van DSB Beheer, tussen 1998 en 2007, dat jarenlang vele miljoenen naar Scheringa’s privérekening stroomden.
Uit de jaarrekeningen blijkt dat Scheringa in totaal €8,16 miljoen aan dividend uitkeerde aan de Stichting Administratiekantoor Dirk Scheringa, waarvan de enige twee bestuursleden Dirk en Boukje Scheringa zijn. Daarnaast kocht DSB Beheer in die periode voor €36,97 miljoen aandelen in van de Stichting Administratiekantoor.
Maandag beweerde Scheringa nog in tv-programma Pauw & Witteman dat hij al zijn bezittingen kwijt was, uitgezonderd drie huizen.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.