74

Leden Identitair Verzet in Rotterdam staande gehouden bij noodopvang

Volgens extreemrechtse actiegroep waren leden op weg naar een museum

De politie heeft zaterdagmiddag bij een noodopvang voor vluchtelingen in Rotterdam-Crooswijk een groep mensen gecontroleerd. Daarbij werd een persoon aangehouden. Allen waren waarschijnlijk leden van de extreemrechtse actiegroep Identitair Verzet.

Dat meldt RTV Rijnmond. Volgens de actiegroep zelf gaat het slechts om cultuurminnende sympathisanten die vanaf Rotterdam Centraal op weg waren ‘om een museum te bezoeken’. Zij werden bij sportcentrum Schuttersveld staande gehouden door de politie voor een controle. Het sportcentrum biedt sinds donderdagavond onderdak aan ongeveer tweehonderd vluchtelingen. Zij zullen er maximaal 72 uur verblijven. 

Identitair Verzet schreef op Twitter: ‘Een tiental activisten urenlang beroofd van de vrijheid in #Rotterdam bij een #Azc. Hadden angst voor 2de #Woerden.’

Volgens een woordvoerder van de politie zijn de museumgangers slechts gecontroleerd, waarna één kunstliefhebber is aangehouden voor drugsbezit. 

Aan het begin van dit jaar kwam Identitair Verzet in het nieuws nadat zij hadden geprobeerd de Al Hijra moskee in Leiden te bezetten. Daarbij klommen ze met een spandoek met daarop ‘In Leiden begint de victorie’ het dak van de moskee, waar ze door de politie vrij snel weer vanaf werden gehaald. Op de facebookpagina kondigde de club aan dat dit de eerste actie was in een serie tegen de zogenaamde islamisering van Nederland. De groep riep alle sympathisanten in Nederland en Vlaanderen op tot verzet.

cc-beeld: Edo Dijkgraaf

Geef een reactie

Laatste reacties (74)