Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Ledenraad PvdA wijst verbod rituele slacht af

  •  
19-06-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
98 keer bekeken
  •  
ANP-Cohen_Spekman_Kamer300.jpg
PvdA-leider Cohen erkent fouten bij vorming standpunt in heikele kwestie
De ledenraad van de Partij van de Arbeid heeft zondag een motie aangenomen die een verbod op onverdoofd ritueel slachten afwijst. Dat meldt nieuwssite NU.nl. De Tweede Kamerfractie sprak eerder haar steun uit voor een wetsvoorstel van de Partij voor de Dieren die de rituele slacht verbied. Daarop kwam veel protest van moslims en joden binnen de PvdA.
PvdA-leider Job Cohen erkende op de ledenraadpleging dat het standpunt op de verkeerde manier tot stand was gekomen. “Ook wij zijn niet tevreden over de manier waarop dit aangepakt is. Dat is niet goed gegaan”, zei Cohen zondag tijdens een ledenraad van de PvdA. 
NU.nl schrijft dat een kleine meerderheid van 57,5 procent voor stemde en 42,5 procent tegen. Of de uitspraak van de ledenraad het standpunt van de fractie zal veranderen is de vraag. De motie geldt slechts als zwaarwegend advies. Woensdag debatteert de Tweede Kamer over het voorstel van de PvdD.
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.