23

‘Leefbaar Rotterdam is regentenpartij geworden’

Fractievoorzitter Leefbaar Rotterdam Delfshaven verlaat partij vanwege gebrek aan pragmatisme ... 'Leefbaar gedraagt zich als lokale afdeling PVV'

Ruud Ruigendijk, fractievoorzitter van Leefbaar Rotterdam in Delfshaven, geeft zijn plek op de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen op. In een lange open brief aan de partij en alle Fortuynisten vertelt hij waarom. Het Fortuynisme is volgens hem weg uit Rotterdam.

Kroegpraat
In zijn brief hekelt Ruigendijk het gebrek aan pragmatisme bij Leefbaar Rotterdam. Ook stelt hij dat de kieslijst “zo is samengesteld dat er sprake is van precies dezelfde regentencultuur als bij andere partijen. Tot slot verwijt hij Leefbaar Rotterdam “niet meer zichzelf, maar is een lokale afdeling van de PVV” te zijn.
Volgens de politicus uit Delfshaven verkoopt Leefbaar kroegpraat en weinig concrete, haalbare oplossingen als het gaat over aso-dorpen, het verbieden van islamitisch onderwijs en quota voor MOE-landers.

Vriendjespolitiek
Over de wijze waarop de kieslijst tot stand is gekomen zegt Ruigendijk:

Wat lastiger te verantwoorden is, is de nummer-twee-positie van Ingeborg Hoogveld, partner van Marco Pastors. Dit roept natuurlijk de nodige vragen op bij de interne concurrenten, want zij komt natuurlijk voor het wethouderschap. (…)

Maar pas echt gek wordt het als je je realiseert dat van huidige fractievoorzitters in de deelgemeenten niemand de bij de eerste vijftien plekken op de kieslijst zit, terwijl juist dáár de zwaarste gevechten zijn gevoerd. (…)

Saillant detail is dat de hoogst geplaatste fractievoorzitter van een deelgemeente op de kieslijst Lars Sørensen is, zoon van kiescommissielid Nel Sørensen en adviescommissielid Ronald Sørensen.

PVV
Tot slot bevalt het Ruigendijk niet dat Leefbaar Rotterdam een afdeling van de de PVV lijkt te zijn geworden:

Zo roept Joost Eerdmans als beoogd lijsttrekker al sinds 2012 dat hij PVV-light is. Wilders raadde in het verleden regelmatig Rotterdammers aan om Leefbaar te stemmen. En met Ronald Sørensen, die ondanks zijn PVV-senatorschap nog altijd erg invloedrijk is in de partij via de adviescommissie enmde functies van zijn vrouw en zoon in de partij, terwijl hij zelf nog altijd (onder zijn pseudoniem ‘Sprens’ geschreven) reacties op de website van Leefbaar Rotterdam achterlaat.

Bovendien blijft het tot op heden oorverdovend stil over de anti-islamstickeractie van de PVV, iets wat zeker niet in lijn is met het gedachtegoed van Pim Fortuyn. Afstand nemen zou bovendien zeer goed vallen bij de islamitische Rotterdammer.

Vers Beton: Ruud Ruigendijk: Waarom ik geen kandidaat meer ben voor Leefbaar Rotterdam

Geef een reactie

Laatste reacties (23)