43

Leefbaar Rotterdam vs PvdA: ronde 1

Wordt het vuurwerk in Rotterdam deze verkiezingen? ... In Buitenhof het eerste debat tussen lijsttrekkers Joost Eerdmans van Leefbaar Rotterdam en Hamit Karakus van de PvdA 

Rotterdam maakt zich op voor een titanenstrijd bij de komende gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart. Leefbaar Rotterdam en de PvdA strijden om de eerste plek. De winnaar mag na de verkiezingen het initiatief nemen hoe een nieuwe coalitie er uit gaat zien. Leefbaar Rotterdam brengt in Buitenhof het thema immigratie en integratie onder de aandacht brengen, de PvdA hamert op een beter armoede- en werkgelegenheidsbeleid.


Joop-eindredacteur Francisco van Jole schreef begin januari dat de spectaculairste krachtmeting bij de komende gemeenteraadsverkiezingen plaats zal vinden in Rotterdam:

De vrolijke populist Joost Eerdmans neemt het als lijsttrekker van Leefbaar Rotterdam op tegen een wat fletse PvdA in een al even flets college. Een partij die bovendien nog eens kampt met een zwaar gebutst landelijk imago. Gaan we een herhaling zien van 2002, toen Fortuyn zichzelf met een verpletterende zege in Rotterdam in een klap landelijk op de kaart zette?

De kans dat ze gaan samenwerken in een coalitie achten beide partijen in ieder geval uiterst klein. Leefbaar-lijsttrekker Eerdmans ziet grote verschillen met de PvdA en “acht het onwaarschijnlijk dat we daar uitkomen”. Het grootste verschil tussen de twee partijen is volgens Eerdmans de aanpak. “Ga je zaken benoemen, er niet voor wegkijken of hou je toch een beetje van het pamperen en mensen te vriend houden?”

Ook volgens PvdA-lijsttrekker Hamit Karakus zijn de verschillen tussen beide partijen groot. “We moeten het absoluut niet uitsluiten, maar het is niet onze eerste voorkeur.” Voor Karakus gaat het erom wat Leefbaar Rotterdam de komende tijd gaat roepen en wat voor plannen ze voor de stad hebben. “U creëert alleen maar angstbeelden”, zei Karakus tegen Eerdmans.

Lees hier het artikel van Francisco van Jole: Gaat Eerdmans de politiek op zijn kop zetten?

Geef een reactie

Laatste reacties (43)