64

Leegloop bij crèches door kabinetsbeleid

Tienduizenden ouders houden hun kinderen voortaan thuis

Het kabinetsbeleid maakt professionele opvang voor tienduizenden ouders onbetaalbaar. Dat meldt het AD. Uit een prognose van Buitenhek Management & Consult in opdracht van het Netwerkbureau Kinderopvang blijkt dat deze ouders in de toekomst hun kinderen thuis zullen houden in plaats van ze naar een crèche of buitenschoolse opvang te sturen.

Hoewel er nu nog een verschuiving merkbaar is naar crèches en buitenschoolse opvang, zullen er in 2014 zo’n vijf tot dertien procent minder kinderen gebruik maken van de kinderopvang. Aldus Buitenhek. In getalen zijn dit zo’n 39.000 tot 104.000 kinderen.

Het kabinet heeft berekend dat ouders in 2014 een kwart meer zullen moeten betalen voor de opvang van hun kind. Volgens Ed Buitenhek klopt dit percentage niet en zullen ze, door de stijgende kosten, ruim driekwart meer moeten betalen: ‘De stijgende kosten worden door het kabinet gebagatelliseerd. Ouders moeten veel meer betalen.”

Buitenhek:

“De kinderopvang gaat last krijgen van de bezuinigingen van dit kabinet. Vooral bij de buitenschoolse opvang hadden we de afgelopen jaren grote wachtlijsten. Die drogen nu het snelst op. De komende jaren zullen ouders voor hun kind altijd ergens een plek kunnen vinden.”

AD: Crèches lopen leeg

cc-foto:FaceMePls

Geef een reactie

Laatste reacties (64)