26

Leerlingen bedreigd omdat ze zich inzetten voor Coming Out Dag

Leerlingen van het Trinitas Gymnasium in Almere zijn bedreigd omdat ze betrokken zijn bij de organisatie van Coming Out Dag. De school heeft vanwege de bedreigingen de politie ingeschakeld. Dat meldt Omroep Flevoland op basis van brieven van de school.

In de eerste brief staat onder meer: “Helaas is de feestelijke aankondiging voor een aantal jongeren, waaronder leerlingen van het Trinitas Gymnasium, reden geweest om berichten op social media te plaatsen met een homofobe en dreigende toon”.

Volgens Omroep Flevoland heeft de school ingegrepen door zes leerlingen een ‘verplichte time-out’ te geven: zij mogen enkele dagen niet naar school komen. Daarnaast moeten de leerlingen die dreigementen of andere nare berichten op sociale media hebben geplaatst, op gesprek komen bij de schoolleiding.

De organisatoren van Coming Out Dag op het Trinitas Gymnasium hadden onder meer wethouder Jerzy Soetekouw uitgenodigd om vrijdag de regenboogvlag te hijsen. Op Twitter spreekt de wethouder zijn steun uit voor de leerlingen.

Cc-foto: PvdA

Geef een reactie

Laatste reacties (26)