10

Leerlingen opvolger Ibn Ghaldoun van school gestuurd

Schoolbestuur De Opperd na fraudeverdenking zus: 'het drietal is een bedreiging van de veiligheid op school'

Drie Rotterdamse scholieren zijn van school gestuurd, omdat hun oudere zus moet terechtstaan wegens examenfraude op de voormalige Ibn Ghaldounschool. Volgens het schoolbestuur van opvolger De Opperd vormt het drietal ‘een bedreiging van de veiligheid op school’. Hun ouders hebben inmiddels een kort geding aangespannen waarin ze eisen dat hun kinderen terug naar school mogen, dat schrijft het Algemeen Dagblad woensdag.

De zestienjarige Aisha is verdrietig en zegt er ‘echt alles’ voor over te hebben om dit schooljaar toch haar havodiploma te halen:

Op de islamitische school voel ik me thuis. Het is onrechtvaardig dat ik niet meer welkom ben. Ze dwingen me om naar een openbare school te gaan, maar dat wil ik niet.

Naast Aisha, zijn ook haar twee jongere broertjes de toegang tot de school ontzegd. Volgens het schoolbestuur zijn er ‘verschillende redenen’ om de leerlingen buiten te sluiten. Het bestuur van De Opperd wil via de familieleden niet ‘opnieuw in verband worden gebracht’ met de examenfraude. Verder zou hun aanwezigheid ‘tot onrust en pesterijen op school kunnen leiden’. De scholieren zelf delen die vrees niet.

De advocaat van de leerlingen, Miriam Weski, reageerde woedend op het schoolbesluit: 

Het is onbewezen dat de oudere zus betrokken is geweest bij de fraude. Los daarvan is het volstrekt absurd om deze kinderen hier op aan te kijken.

Geef een reactie

Laatste reacties (10)