143

Leers op matje bij Wilders

Gesprek was onderdeel van gedoogafspraken met Wilders ... VVD en CDA staan toe dat alle bewindslieden die het beleid van het gedoogakkoord gaan uitvoeren, eerst langs Wilders moeten

Oud burgemeester Gerd Leers moest voordat hij officieel kon worden voorgedragen als minister voor Immigratie en Asiel op gesprek bij Wilders om ‘de lucht te klaren’. Dat bevestigen bronnen in Den Haag meldt NRC.

Leers die het anti-immigratiebeleid gaat uitvoeren deed in het verleden rake uitspraken aan het adres van Wilders. Zo zei hij ooit Wilders de ‘vleesgeworden voorman’ van alle ‘ordinaire vuilspuiers’ op internet te vinden. Ook zei hij tegen de pers dat ze Wilders niet altijd ‘al te serieus’ moesten nemen:

“Absurde, buitenproportionele ideeën moeten vooral ook af en toe met humor en relativering worden begroet. Maak eens een rubriek met de Wildste Wilders Waanzin van de Week. Of een Gekke Geert Gazet.

Wilders heeft met het CDA en VVD afgesproken dat hij mag instemmen met de bewindslieden die op de ministerposten komen die het beleid van het gedoogakkoord gaan uitvoeren. Dat betekent dat hij ook vooraf in gesprek is geweest met bewindslieden voor ouderenzorg, veiligheid en financiën.

 

Leers vindt zijn taak om zoveel mogelijk niet-westerse immigranten terug te dringen een ‘ontzettend lastige missie’. “We moeten af van de negatieve polarisatie en kijken of we bruggen kunnen slaan.” Wilders vindt die uitspraken prima zolang het akkoord maar wordt uigevoerd.

Lees meer bij NRC: Leers moest op gesprek bij Wilders

Geef een reactie

Laatste reacties (143)