Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Leers stuurt Iraakse familie terug naar 'hel op aarde'

  •  
20-05-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
125 keer bekeken
  •  
Kirkuk.jpg
Aanslagen zijn aan de orde van de dag voor uitgeprocedeerde Hawjin en haar familie die terug moesten naar Irak
De Iraakse Hawjin en haar familie moesten van minister Gerd Leers na acht jaar in Nederland terug naar Irak. Uitgesproken Vara verslaggever Sinan Can zocht de familie op en filmde daar hun nieuwe leven in Kirkuk; de hel op aarde waar aanslagen aan de orde van de dag zijn.
Het gaat volgens Can slecht met de familie. De kinderen hebben het enorm zwaar. Hawjin dreigt uitgehuwelijkt te worden aan een man die ze niet kent en de één van de jongsten hoopt iedere avond voordat hij gaat slapen weer wakker te worden in Nederland.
Na drie dagen de familie gevolgd te hebben, ondervond Can aan den lijven hoe gevaarlijk de stad is waar de familie leeft. Op een paar meter afstand van zijn hotel ontploften gisterochtend twee bommen. Tenminste zevenentwintig mensen zijn overleden, meer dan zeventig mensen raakten gewond. Can is weer veilig in Nederland, maar hij moest Hawjin en haar familie achterlaten. Op 3 juni besteedt Uitgesproken Vara haar gehele uitzending aan het verslag van de uitgeprocedeerde familie in Irak.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.