Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Leers wil eigenhandig EU-richtlijnen aanpassen

  •  
17-03-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-Leers300.jpg
Om strenger immigratiebeleid, Leers' service aan de PVV, mogelijk te maken, moeten zeker vijf EU-richtlijnen worden aangepast
Gerd Leers, minister van Immigratie, wil dat Europa zeker vijf richtlijnen aanpast, zodat het strenge immigratiebeleid van het kabinet, dat wordt toegejuicht door de PVV, kan worden doorgevoerd. Leers is ervan overtuigd dat Europa akkoord zal gaan met zijn voorstellen. In een brief aan de Tweede Kamer schrijft hij dat zijn voorstellen ‘zeer positief’ ontvangen zijn door zijn buitenlandse collega’s.
Oppositiepartijen zijn echter zeer sceptisch over de voorstellen van Leers. D66 Kamerlid Gerard Schouw zegt in een reactie: “Het Europees Parlement gaat niet instemmen. Het wordt in de volksmond een links parlement genoemd. Zelfs rechts is er links.”
Om te voorkomen dat er een “tsunami” aan immigranten via ‘een Europese sluiproute’ Nederland binnenkomt, moet Leers het vrije verkeer van personen in Europa bemoeilijken. Hoe dit allemaal tot stand zou moeten komen moet nog blijken, aangezien vrij verkeer één van de basisbeginselen is van de EU.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.